A Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kara,

az Óbudai Egyetem Biztonságtudományi Doktori Iskola és a Jelen-Lét a Társadalomért Egyesület

2023 november 23-án megrendezi a biztonság különböző aspektusait vizsgáló Mesterséges Intelligencia   – kiberbiztonság, kereskedelem, turizmus és vendéglátás – mire számíthatunk a közeli és a távoli jövőben? című konferenciáját. Célunk, hogy teret adjunk a kutatásban, oktatásban résztvevő szakemberek közötti párbeszédnek és az érdeklődök számára is izgalmas betekintést nyújtsunk az egyes területeket illetően.

A konferencia témái – A Mesterséges Intelligencia alkalmazásának veszélyei a kiberbiztonságban; Mesterséges Intelligencia és a társadalom; A smart turizmus fejlődése és a szállodaipar; Kell-e attól félnünk a katonai vagy a polgári ellátási láncokban, hogy az AI teljesen kiváltja az emberi hozzájárulást?; Online platformgazdaságok szerepe, súlya a gazdaságban; Mesterséges intelligencia a biztonság szolgálatában; A Mesterséges Intelligencia logisztikája; Mesterséges Intelligencia alkalmazása a dél-koreai kreatív iparban, továbbá beszélgetünk Magyarország  Mesterséges Intelligencia stratégiájáról.

Előadóink  többek között –  Prof. Dr. Rajnai Zoltán, Dr. Király Éva – Dr. Bányai Kornél- Dr. Domboróczky Zoltán, Dr. habil. Remenyik Bulcsú, Dr. Kozák Tamás, Dr. Virányi Péter, Dr. Gyömbér Béla, Dr. Gajzágó Éva Judit, Dr. Nyikes Zoltán – Örmény Georgina Viktória – továbbá a Mesterséges Intelligencia Koalíció partnerei.

Tervezett program letöltése

A konferencia a Magyar Tudományos Akadémia „ Magyar Tudomány Ünnepe” rendezvénysorozat része.

Időpont: 2023. november 23. csütörtök 10 óra
Helyszín: Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE)
1055. Budapest, Markó u. 29-31. Aula

 A konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A regisztráció lezárult!

Reméljük, felkeltettük érdeklődését és megtiszteli jelenlétével a konferenciát!