Dr. Gyömbér Béla

Dr. Gyömbér Béla jogász, elektronikus információbiztonsági vezető, IBF.

Bár a felsőfokú tanulmányaimat a Szegedi Tudományegyetem jogi karán végeztem, a szakmai figyelmem középpontjában az IT területek maradtak, SZTNH ösztöndíjat elnyert diplomamunkámban pedig a digitális adattartalmak szerzői jogi védelmére fókuszáltam. A jogi területeken végzett rövidebb kitérőt követően IT területen kezdtem el dolgozni, előbb menedzserként, majd IT fejlesztési projektvezetőként.

Ezzel párhuzamosan került a szakmai érdeklődésem középpontjába az adatvédelem és az információbiztonság területe, illetve elvégeztem a Nemzeti Közszolgálati Egyetem elektronikus információbiztonsági vezető képzését. Biztonságpolitikai rendezvényeken, konferenciákon veszek részt előadóként adatvédelmet és kiberbiztonságot érintő témákban, projekttervezéssel kapcsolatos oktatást tartottam a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen.

Az elmúlt években mind az IT projektvezetés, mind az IT fejlesztés tekintetében egy egyedi információbiztonsági módszertant dolgoztam ki, melynek segítségével elérhetők az információbiztonsággal kapcsolatos elvárások az IT projektek teljes életszakaszában. Tapasztalataim kiterjednek továbbá az MSZ ISO/IEC 27001:2014 szabvány működtetésére, az ezzel kapcsolatos, információbiztonságért felelő személy (IBF) által végzett feladatokra, illetve a már megszerzett tanúsítvány által lefedett területek szabvány szerinti fejlesztésére egyaránt.